Nut píše:U czc nakupuju pravidelně a reklamace / vrácení do 14 dnů je víc než v pohodě,ochota 100%. A pokud se v tom "technik" hrabal,tak můžes jen doufat. Btw.. co čtu tady na fóru,když se napíše "technik",tak vždy to vypadá,jako kdyby to dělal poprvé...
"měl jsem to nakoupit u alzy a byl by pokoj než volit nějaký pochybný e-shop"
Troufam si tvrdit, ze horsi nez u Alzy to neni nikde - strucne receno, Alza velmi nerada resi reklamace.
Reklamaci budes resit 30 dnu, presne jak uklada zakon.
Tedy pokud se ukaze, ze ten tvuj technik, ktery zrejmne neumi poznat kde je chyba, tu zavadu nezpusobil sam (a CZC odmitne reklamaci vyridit, ze se v tom nekdo vrtal).
Ve 14tidenní lhůtě nejde o reklamaci a vrací prachy úplně automaticky
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tvrdit, že CZC je pochybný eshop a Alza je nej musí tvrdit jedině ten, kdo nenakupoval nikde jinde než v předražený pražácký Alze Nakupoval jsem u nich, kdy se to ještě za český peníze dalo a stejně se mi moc ta firma a eshop nelíbí. Reklamaci jsem u nich neměl, ani u CZC. Co začala Alza dělat ty jejich "super" reklamy, který na mě dělaj dojem kdovíjak kromě obchodního tak je všechno předražené
Taky sis ten pc mohl nechat složit kde si chtěl, nikdo ti czc nenutil... Vlastně jo v tý Alze bys to koupil třeba za 19-20k, ale ty si radši připlatíš za kvalitu že? Neboli úplně stejný komponenty, ale u Alzy jsou nerozbitý (asi protože maj nějaký fluidum) a CZC prodává ty stejný komponenty zničený (že by s nima hráli fotbal?). Proto má taky czc levnější ceny že jo?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Pro mě zničila komponenty od CZC Česká pošta, balík s multifunkční tiskárnou, Plextor BLU-Ray vypalovačkou a dalšími přišel od České pošty s dírou dovnitř balíku velkou jako pěst, oni na poště rádi s balíky hrajou "fotbal" a viděl jsem na vlastní oči, jak jeden docela velký balík letěl na jiné balíky přes celou místnost asi 5 m. Takto poničený balík s elektronikou jsem samozřejmě odmítl převzít a chtěl od řidiče potvrzení, že je zásilka poničená. Řidič České pošty se vzpíral vypsat mi potvrzení, dokud jsem nezavolal svědka. Řidič potvrzení sepsal a než jsem se stačil vzpamatovat, tak mi s ním ujel. Od místní pobočky České pošty mi pak přišla výzva, abych si vyzvedl balík, že jsem nebyl zastižen. Takže jsem vyrazil za vedením místní pobočky, kde mi slíbili nápravu a vedoucí mi velmi neochotně sepsala potvrzení o poničení zásilky se slovy, že z toho bude mít problémy a na co to chci.
Tu zásilku Česká pošta vrátila CZC s tím, že jsem si ji nepřevzal, potvrzení o tomto podvodu České pošty mám z CZC písemně. Protože v té době byla vypalovačka Plextor BLU-Ray jediná na jejich e-shopu, mohl jsem její cestu a vracení zpátky do e-shopu jasně identifikovat. Vymínil jsem si, že tuto potlučenou nechci, s čímž v CZC souhlasili. Jejich operátoři se mi ji poté snažili snad 3x vnutit a ještě vždy popírali, že by to byla ona, další kusy ale dostali až asi za 20 dní. Musel jsem volat majiteli obchodu, teprve ten udělal v CZC pořádek a já dostal nové zboží. A to nemluvím o tom, co jejich operátoři umějí za další věci, někdy mi z nich zůstával rozum stát ...
Takže po mých zkušenostech s CZC jsi už mohl dostat poničené komponenty do počítače rovnou v CZC, ale jestli ti někdo otevřel počítač a porušil "pečeť", tak se už ničeho nedomůžeš ... záruka tím padá a to na hlavu toho, kdo otevřel case. Podle mě je stejně nejlepší nechat si sehnat komponenty a složit si z nich počítač od nějaké místní spolehlivý firmy, která nemusí být ani nejlevnější, protože ani to se někdy nevyplácí a pak to stejně doplatíš u jiné, která ti to bude dávat do pořádku. Radši si třeba 500 Kč připlatit a mít to O.K. Místní firma, která ti to složí je výhodná v tom, že to pak reklamuješ u sebe a nemusíš posílat PC do tramtárie. Já třeba u místní firmy mám možnost se i podívat, jak počítač běží u nich a pak teprve si ho převzít. Navíc ho i "zahořují", to znamená, že u nich je nějakou dobu po složení / opravě v běhu a ještě ho kontrolují na bezproblémovost, pouští na něm i testy. Také mám na techniky i telefonní čísla, dokonce i na mobil a když mě něco zlobí, tak to s nimi zkonzultuji. Ale jak říkám, za kvalitu se platí ... ale i tak si dokážu vyjednat příjemné ceny.
Na pocitacich od CZC zadna pecet neni, muzou se volne rozebirat. Reklamovat lze i samostatne komponenty. To, ze novy dil je vadny se muze stat komukoliv. Nicmene takhle podane je to agentura JPP, tvrzeni proti tvrzeni, zavada kterou nikdo z nas nevidel.
Za kvalitu se sice plati, ale u mensi firmy se plati za to ze nekdo z firmy ktera je v Horni Lhote dojede do Prahy, Brna nebo Ostravy ty komponenty nakoupit nebo si je necha poslat.
Navic vydejni mista CZC nebo Alzy jsou uz rozmistena tak, ze do 30 km se tam da dojet v podstate odkudkoliv, takze neni treba nic posilat Ceskou postou (to jak s baliky hazi jsem videl na praxi pri vykladani postovniho vlaku).
Pokud jde o CZC vs Alza, neco je levnejsi tam, neco onam, neco stoji stejne.
wattmetr píše:Ve 14tidenní lhůtě nejde o reklamaci a vrací prachy úplně automaticky
No mě v TS Bohemii ,když jsem chtěl vrátit peníze ve 14 -ti denní lhůtě za vadný satelitní přijímač,peníze nechtěli dát s tím ,že to musí odeslat na posouzení zda jsem tu vadu nezpůsobil já.Peníze mi vrátili až po měsíci.
wattmetr píše:Ve 14tidenní lhůtě nejde o reklamaci a vrací prachy úplně automaticky
No mě v TS Bohemii ,když jsem chtěl vrátit peníze ve 14 -ti denní lhůtě za vadný satelitní přijímač,peníze nechtěli dát s tím ,že to musí odeslat na posouzení zda jsem tu vadu nezpůsobil já.Peníze mi vrátili až po měsíci.
Otázka je, jak jsi odůvodnil/raději neodůvodnil to vrácení. Tebou popsanou situaci zákon nezná! Vrácení ve 14tidenní lhůtě se zásadně neodůvodňuje 2petr22: Neznám pojem automatická reklamace. Klidně vrátím ve 14tidenní lhůtě nefunkční zařízení a dodavatel z toho nesmí udělat reklamaci. Pohybuješ se někde jinde
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ale nechce mi fungovat monitor i když je zapojený v grafické kartě ale když změním...
Poslední příspěvek
No, tazatel píše, že je to nové PC, takže je ten počítač nejspíše sestavěný teď.
A pokud se ti nic nezobrazuje už od samotného zapnutí PC, tak to není ovladači grafické karty. Takže na tvém místě bych si zkontroloval zda je opravdu vše správně...
známy doniesol starší NTB Lenovo S-130. nefunguje touchpad. v správcovi zariadení nie je vidieť, je tam iba zopár neznámych zariadení. v biose sa touchpad vypnúť/zapnúť nedá. v zariadeniach v nastavení windows je iba myš. OS je windows 10.
Poslední příspěvek
Na kazdem zarizeni klikni pravym tlacitkem mysi....
pomohlo. touchpad funguje a nezname zariadenia zmizli.
Uz se mi kouri z hlavy. Normalne mam ruce od oleje na volantu, ne na klavesnici.
nasel jsem nejake ovladace, ktere by mi mohly pomoci. Poradite mi s jejich instalaci? Konkretne, do ktere složky je mám rozbalit?
Touchpad funguje.
Problém: Po...
Poslední příspěvek
Urob to jednoducho. Stiahni si ovládač, rozbaľ do nejakej svojej zložky. Otvor Správcu zariadení, klikni problémové zariadenie, Aktualizovať ovládač - nasmeruješ na zložku, kde máš ovládač (bude tam asi to ***.inf - a ideš. Systém bude sám vedieť,...
Zdravím, toto je můj počítač
Chtěl bych se zeptat jestli bych měl něco změnit nebo je vše ok
Předem děkuji za odpověď :inlove:
Poslední příspěvek
Instaluje se např takto, viz obrázek.. Ty 2 mřížky nad zdrojem jsou demontovatelné.. Vůbec je tam víc zvláštních řešení, které člověk ocení, až když to potřebuje. Třeba větráky na radiátoru AIO umístěného nahoře lze snadno demontovat i bez nutnosti...
Mám už cca 10 let starý počítač a všechno fungovalo celkem v pohodě až do nedávna, kdy se nezapnul. Respektive se rozsvítí světla v bedně, větráky atd. nenačte se ale obrazovka - ta celou dobu nemá signál. V takovémto stavu je počítač...
Poslední příspěvek
To se mi u jednoho PC pred lety taky stavalo a po vymene za jiny zdroj bylo po problemu. Ale to bylo to PC po vypnuti uplne mrtve , zadne vetraky se nespustily.