Můj stávající notebook už dosluhuje, tak se poohlížím po novém, tentokráte po ultrabooku. Jde o to, že ho hodně přenáším a často ho potřebuji vyndat a ihned nastartovat, zapsat a schovat. Žádné zvláštní aplikace, hlavně Offisácké programy, Internet, filmy, ale na druhou stranu chci trošku výkon, abych nemusel čekat. Uhlopříčka asi něco přes 13 - často jezdím na kole aji do práce, tak abych netahal těžkou velkou krávu (přece jen je to přes 30km).
Takže požadavky:
- rychlost startu (něco ve stylu- něž otevřu, systém běží)
- váha do 1,6kg
- min I5
- SSD
- 250GB
- výdrž nad 5hod
Líbí se mi třeba https://www.alza.cz/dell-inspiron-13z-7 ... d=18853267 Prosím o doporučení. Beru aj negativní doporučení na základě vlastních zkušeností. Dík
Díky za info. Já zatím z Lenova nemám moc dobrý pocit, ale jde jenom o pocit a pokud mluvíš z vlastní zkušenosti... - ty jsou vždy nejlepší. Víc se mi líbí ty dražší varianty (není to zas tolik). Výdrž skvělá a hmotnost úžasná. Asi se na ně půjdu někam podívat.
ano, mluvím z vlastní zkušenosti - jsou to dobré kousky :)
pokud by ti šlo hlavně o konstrukci, za zmínku stojí ještě třeba thinkpad - ovšem tam bude třeba vyměnit HDD za SSD, dokoupit další 4GB RAM apod.. a bude o něco málo těžší/ cca 1.9-2kg.. a to už asi nechceš..
u dellu jde o to, zda bys ten flex+dotykáč využil a zda by ti lesklý display nevadil - osobně dokážu pracovat jen na matném či antireflexním, hlavně ve dne či na sluníčku..
to je vždy nejlepší, dojít se na ně podívat osobně a osahat si je :)
To jsou právě ty otázky. Dell je o půl kila těžší, ale má dotykáč a zřejmě o něco výkonnější procesor. Možná i kvalitnější konstrukci. Osobně mám ten pocit, že u Lenova záleží na kusu, kdežto DELL má vyrovnanější produkci. Navíc záruka opravy příští pracovní den doma - teda pokud to skutečně funguje. Pro mě je ale důležitý, aby byl rychlý start a systém, a to se z popisu nedovím, to je pouze na osobní zkušenosti.
využiješ dotyk? pokud ne a jde ti o lehčí ntb je jasné lenovo..
pokud dotyk využiješ a nevadí ti tahat něco málo navíc tak je zase jasný dell..
PS: není přece problém koupit oba a jeden do 14 dní vrátit nebo vzít jeden z nich a popř. do 14 dnů vrátit a vzít ten druhý..
samozřejmě toto platí při objednání po internetu..
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Zdravím všechny, chystám se koupit pracovní pc. Bude se jednat převážně o programy Adobe Premiere Pro a Adobe After Effects a Cinema 4D, dále jen klasické kancelářské práce, v budoucnu možná i hry.
Hodně se rozhoduji mezi procesorem Intel a AMD....
Poslední příspěvek
Topaz Video AI nevyužívám. Videa zpracovávám krátké, obvykle ta délka nepřesáhne ani 10 minut. Já tedy ten render moc neřeším, nejdelší dobu trávím upravováním videa, ne renderem. Upravování videa ve 4k je otázka budoucnosti, nyní se věnuji pouze...
Ahoj chci poradit se zakoupenim kvalitní pracovní myši, ktera bude používana s aplikaci Daktela spolu s internetovým prohlížečem Chrome k pracovní pozici telefonní operátor s možností práce z domova kdy má firemní PC.
Zaměstnavatel je více než 50 km...
Poslední příspěvek
Pracovni nastroje musi kupovat zamestnavatel, ne zamestnanec. Na dalku nic resit nebude - zamestnanec si
pro tu mys jednoduse prijede. Resime to naprosto stejne, kdo neco chce, musi si prijit.
Zdravím,
chtěla bych poprosit o pomoc v výběrem notebooku.
Základní požadavky, které jsem schopná já, jako lama, nadefinovat:
malý monitor (11-13 ?), nízká hmotnost, odolnost, nabíjení přes USB-C, kamera, výdrž baterie i po roce alespoň 4 h....
Poslední příspěvek
Školy propůjčují někdy vlastní SW, případně co použijí spolužáci. Je potřeba se domluvit, s jakým OS se počítá. Apple macOS /MS Windows.