_TiGeR_ píše:Speda: No, mechanický HDD tam nejspíš nechci, bude mi stačit jen 1 TB SSD. :) A i7 je zbytečnost, dál jak i5+1070 jít nechci.
X: Dobrý nápad! O tom jsem už taky ze zoufalství jednou přemýšlel, jenže jak bych počítač zapínal na dálku? Existuje na to nějaká prodlužovačka? To samé na USB, kabely atd?
Si kup 1 TB SSD pak tu nebreč že ti za 2 roky zdechl disk za 9K, SSD vidím maximálně na system, a sem tam program. Mechanický disk jde taky připravit tak aby si ho neslyšel. Doba cvakání jak před 15 roky je pryč :). Já v R5 1TB neslyším. Pochybuji že noví pc ti bude hučet více jak starý. :) odesláno ze samsun galaxy A5
Case:Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux. Cpu:AMD Ryzen 5 2600 Psu:EVGA SuperNOVA 750 G2 750W Gpu:MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X Ram:Corsair DDR4 3600MHz CL16 MB:ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
OT: Speda koho zajímá, z jakého mobilu si to odeslal ? Tapatalk to píše sám, ty se nauč prvně napsat správně značku,.. jinak máme doma 2x R4, v rodině i R5 a i tiché Baracudy jsou tam slyšet, jak bzučí - dobeh / náběh kort ! Ale jde o citlivost uši, ty nemusíš slyšet bagr, jiný slyší mravence po perine.
Takový 3,5" 7200ot. HDD určitě musí jít slyšet i v Define R5. Pokud ne, doporučuji zajít k ušnímu lékaři. A je pravda, co jeden neslyší, druhému může rvát uši, je to ale trochu alchymie. Ale zas kupovat 1TB SSD mi přijde trochu přehnané, stačí když tak nějaký 2,5" 5400ot. HDD a zavřít ho do Himura...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
vuLva: Skvělé :) Takovou podobnou sestavu mi radili už i jinde, jenže problém je v tom, že eshop toto neposkládá a nikoho takového z okolí neznám. Budu tedy rád, kdyby ten člověk, kterého znáš byl ochotný to sestavit a hlavně odladit, což taky neumím.
Jen bych asi změnil zakladní desku na MSI a vyhodil uplně ten mechanický disk a nechal jen 1TB SSD, pokud by to šlo.
Jen tak pro zajímavost, tohle je už úplný extrém? Že počítač je skoro neslyšitelný? Ono mi jde totiž hlavně o přijatelné ticho v klidovém režimu bez zátěže. V té zátěží mi nevadí trošku hluku, protože u her mám stejně sluchátka a nehraju je navíc celý den. Takže jestli to není moc přehnané? :)
Motherboard: MSI B250 PC MATE CPU: Intel Core i5-7600 FAN: Arctic Freezer i32 RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 2400MHz GPU: MSI GTX 1070 Armor (8GB) SSD: WD Blue SSD 1TB HDD: - Zdroj Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Monitor: Acer H226HQL IPS Full HD Sluchátka: Sennheiser HD 558, HD 600 + FiiO E10
No jo no... zkrátka se s tím musím smířit, že tiché to nebude. Budu si časem muset koupit třeba Macbook na internet, hudbu a psaní a PC zapínat čistě jen na hry, abych nemusel poslouchat hluk při nízké zátěži PC :/
Opravdu by otáčkově neodladěná sestava ve Fractal Design R5 s pasivní grafikou, pasivním zdrojem a pouze s SSD diskem při nízké zátěži byla nějak moc slyšet? Zdůrazňuju, že mi vážně jde jen o ticho při prohlížení internetu atd. U her mi hluk nevadí.
Motherboard: MSI B250 PC MATE CPU: Intel Core i5-7600 FAN: Arctic Freezer i32 RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 2400MHz GPU: MSI GTX 1070 Armor (8GB) SSD: WD Blue SSD 1TB HDD: - Zdroj Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Monitor: Acer H226HQL IPS Full HD Sluchátka: Sennheiser HD 558, HD 600 + FiiO E10
Ahoj všem,
chtěl bych poprosit o radu a pomoc s výběrem vhodného řešení. Chtěl bych počítač, na kterém bych mohl hrát ve fullHD, aktuálně forza horizon 5. Dále jako hobby modelování v blenderu, takže grafika musí být nvidia .
Aktuálně mám notebook...
Poslední příspěvek
Když jsem tu procházel témata s podobným rozpočtem, tak jsem bohužel hodně narážel na to, že košíky se již nedají zobrazit a nemám tak tušení, co bylo uživatelům vlastně doporučeno. Rozhodl jsem se tedy nasdílet, co jsem si nakonec koupil, pro...
Dobrý den, chtěla bych si nechat postavit pc na hry do 40k. Poradite s vyberem komponent? Jeste dalsi otazka, na pc extra nechvatam, ma cenu stavet ted nebo se vyplati pockat na nejake novinky pro letosni rok?
Poslední příspěvek
Hraješ zřejmě na 4K televizi jako já, takže budeš potřebovat hlavně kvalitní (a drahou) grafiku.
Nové modely budou dostupné zřejmě začátkem jara, takže bych s koupí určitě počkal třeba na
RTX 5070. Případně budou levnější starší modely grafik,...
Ahojky. Co lze prosím v dnešní době pořídit za 24-25k?
Nemusí to svítit, je mi jedno jak vypadá.
Díky moc
Poslední příspěvek
Ta sestava od Hangliho je OK.
Ale zdroj bych vyměnil za:
Na zvážení je také výkonnější varianta CPU (bez box chladiče v balení):
Případně kombinace do limitu 25k s R5 7600X + grafika SAPPHIRE AMD RX 9060 XT 16GB
Ahoj všem, známá mi poslala že by chtěla pro syna herní pc a prý už objednala toto a teď se mě ptá jestli neudělala chybu. Že to ještě zaplacené nemá a pokud by to byl fail, ty by jim to tam nechala.
Já v se této HW oblasti zas tolik nepohybuju a...
Poslední příspěvek
S OS není problém, instalací dělám ročně desítky. Včetně těch kde je potřeba BYPASS na HW nebo ten debilní MS účet.
Díky