Ohledně těch virů... bude stačit vymazání winu z SSD a nahrání nových? Šly by nějak obnovit data z toho HDD aniž bych musel do servisu? Mám ho ještě v záruce tak ho pošlu prodejci ale nevím jestli ty data zachrání (nerad bych o to všechno přišel).
Zmizel mi HDD ve Windows 8.1
Re: Zmizel mi HDD ve Windows 8.1
Prohodil sem kabely mezi HDD a SSD a HDD stále nenalezen v BIOSU. A když sem se po zapnuti naklonil k bedně ty divný zvuky vycházely přímo z HDD. Takže mam asi koupit novej HDD co?
Ohledně těch virů... bude stačit vymazání winu z SSD a nahrání nových? Šly by nějak obnovit data z toho HDD aniž bych musel do servisu? Mám ho ještě v záruce tak ho pošlu prodejci ale nevím jestli ty data zachrání (nerad bych o to všechno přišel).
Nuž - keď sa ti HDD nezobrazí ani v BIOSe - sú dve možnosti: 1) HDD je po smrti; 2) radič nie je nakonfigurovaný, resp. nemá ovládač.CoudyCZ píše:Prohodil sem kabely mezi HDD a SSD a HDD stále nenalezen v BIOSU. A když sem se po zapnuti naklonil k bedně ty divný zvuky vycházely přímo z HDD. Takže mam asi koupit novej HDD co?![]()
Ohledně těch virů... bude stačit vymazání winu z SSD a nahrání nových? Šli by nějak obnovit data z toho HDD aniž bych musel do servisu? Mám ho ještě v záruce tak ho pošlu prodejci ale nevím jestli ty data zachrání (nerad bych o to všechno přišel).
1) - ak sa dá - vyber ten HDD a skús ho u niekoho pripojiť k jeho PC - ak ho jeho počítač deteguje - tak HDD bude OK, radič bude zlý, resp. bez ovládača. V Správcovi si zisti VID radiča a vyhľadaj podľa toho ovládač na nete, daj ovládač aktualizovať.
2) - ak ani po kontrole v inom PC sa HDD neobjaví - chystaj si prašule na nový.
Ohľadom vírusov. Ani vymazanie Win ti nepomôže - Win sa budú brániť vymazaniu - musí sa vykonať ČISTÁ inštalácia. Predtým však môžeš urobiť ešte preventívny krok - overiť to najskôr (aby sa nerobila zbytočná reinštalácia) - pomocou AdwCleaner-a preveriť, nájdené odstrániť, potom MBAM - skenovať, nájdené vyhodiť. Sa budeš čudovať, koľko toho možno nájde - a niekedy i to pomôže a reinštalácia sa bude odkladať....
Bohužel nemám možnost to u někoho vyzkoušet. Ale podle těch zvuků bych neřekl že je v pohodě HDD
. Začalo to dělat od včera.
Jaký řadič mám teda aktualizovat a který ovladač mám stáhnout? Předtím sem sem postoval screeny těch řadičů + link na moji desku.
A k těm datům. Je nějaká možnost jak ty data získat zpět? Když dám HDD na reklamaci tak už je asi nikdy neuvidim že?
Jaký řadič mám teda aktualizovat a který ovladač mám stáhnout? Předtím sem sem postoval screeny těch řadičů + link na moji desku.
A k těm datům. Je nějaká možnost jak ty data získat zpět? Když dám HDD na reklamaci tak už je asi nikdy neuvidim že?
Stahni si treba ISO Linux Mint, vytvor instalacni flashku a spust ten Linux z ni a zkus jestli uvidis disk.
Tim zcela vyloucis vliv nakopnutych Windows.
Tim zcela vyloucis vliv nakopnutych Windows.
Ale tak když ten HDD nevidim v BIOSU tak k čemu mi pomůže jiná varianta OS? 
Co mas za zakladni desku ?
Pokud mas RAID radic, tak disky na nej pripojene v BIOSu napriklad nevidis.
Pokud mas RAID radic, tak disky na nej pripojene v BIOSu napriklad nevidis.
Ano, zaruka a obnova se navzajem vylucuji.CoudyCZ píše:Když dám HDD na reklamaci tak už je asi nikdy neuvidim že?
Musis si sam urcit, jakou cenu pro tebe ta data maji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek