Zdravím. Mám verzi windows 21h1. Vzhledem ke skončení podpory jsem chtěl aktualizovat Windows update asistent mi nabízí v.22H2 a ta nejde nainstalovat vždy při asi 90% se přeruší. Jinou verzi mi nenabídne. Po starších zkušenostech /kdy mi šly aktualizace jen postupně/ bych chtěl zkusit nainstalovat nejprve 21h2 a pak zkusit 22H2. Ovšem nikde se ke stažení této verze nemůžu dopracovat. Můžete poradit kde ji stáhnout nebo máte jinou radu jak update provést? Zkoumal jsem na Microsoftu, ale v těch radách, číslech buildů a dalšího se ztrácím.
Ještě jsem narazil na update pomocí balíčku povolení KB5015684,kde by to prý mělo jít na nejnovější z jakékoli verze, ovšem z toho nejsem taky moudrý-kde ,jak,kdy??? TADY
Naposledy upravil(a) liborek dne 01 dub 2023 18:21, celkem upraveno 2 x.
Jaký má smysl nainstalovat verzi 21H1 a pak ji povýšit na 22H2?
Odsud si stáhni mediacreation tool https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
Pomocí něj stáhneš iso, nebo rovnou vytvoříš instalační medium.
Vsechny starsi buildy Windows najdes na archive.org, maji tam jak English, tak Czech ISO.
1. Stahnout ISO 22H2 na disk, otevrit ISO a spustit setup.exe a zacit aktualizaci, jestli skonci stejne jako web update
2. Pokud skonci chybou, tak bych stahnul 21H2 a to same, pokud se povede bez chyby, tak update na 22H2
3. Jestli vsechno selze, tak si ve Windows najdi adresar Panther, v nem by mely byt logy instalatoru a bude potreba zjistit najit, kde nastala chyba
4. V pripade ze se chybu nepodari najit ani vyresit tak zbyva cista instalace 22H2 z flashky
Pozor - pokud instalator nenabidne zachovani aplikaci i souboru, je neco spatne - muze to byt jediny zaznam
v registru, jako napriklad system regional settings ktery se vztahuje na cely OS (Windows mohou byt v cestine,
ale regionalni nastaveni na jiny jazyk coz uzivatel nepozna). Kdyz budes pokracovat v instalaci bez zachovani aplikaci,
bude to jako reset do tovarniho nastaveni!
ITCrowd: Smysl by to nemělo, pokud by 22H2 fungoval. Pokud tomu tak není, tak se musí zkoušet. Při minulém upgradu, tady bylo všelijakých rad a pomohlo až to, že jsem upgradovat postupně.
petr22: Děkuji za radu kde vzít tu verzi. ISO 22H2 dělá to samé. Jak budu mít čas stáhnu 21h2, jak jsem chtěl.
Aktualizován je v možnostech Windows update, kde mi píše, že je vše aktualizované. Hledal jsem ještě na Microsoftu a nic co by mi šlo nenašel.
Hlavně, ale na archive.org jsem tu verzi nenašel. Je tam jen 32bit a nějaké Enterprise.
Win11 mi píše, že PC nejde.
Vždycky jsem nechal instalovat updaty Win 11 a pak jsem ručně aktualizoval grafiku.
Nyní nastal problém, že drivery aktualizovat nejdou, hlásí to, že probíhá instalace updatu nebo něčeho jiného. Přitom updaty žádné teď nemám, zkusil...
Poslední příspěvek
Prosím, můžeš napsat tyto info?
Název tvé gpu? + Jaké je id hardware té gpu?
Najdeš ve správce zařízení / tvá gpu / záložka Podrobnosti / Id hardwaru / zkopíruješ všechny řádky a vložíš je sem.
Jakou verzi se tam snažil instalovat Windows Update?...
Zdravím,
mám celkem čerstvě nainstalované Windows 11 a už mám problémy s automatickou instalací aktualizací. Mám tam teď dvě aktualizace, ale obě píšou chybu. Samozřejmě jsem Googlil a zkoušel všemožné triky co všude psali, ale bez výsledku. Někdo...
Stáhnul jsem si nejnovější ovladače grafiky a hry jedou v pořádku. Ale na pozadí po nějaké době Windows Update stáhne sám starší verzi a instaluje ji. Takže jsem dal pozastavit aktualizace na 5 týdnů a nainstaloval nejnovější ovladače grafiky (už...
Poslední příspěvek
Aby som upresnil: v prípade WU /ÁNO (Doporučené) - M$ prehľadáva svoj server a podľa VID identifikuje HW v PC. A narazí na grafiku. Tá má (napr.) identifikáciu PCI\VEN_10DE&DEV_1X91&SUBSYS_3X4117XX&REV_A1 (nedávam konkrétny VID - len príklad, X je...
Zdravím, už dlouho zvažuji update svého procesoru R5 2600 s RTX 3070 za něco co by se sebou dobře sedělo. Často ve hrách cítím propady FPS a často kousaní ve hře CS2 nebo ONCE HUMAN. Sám vím že mám podle stránky cca 26%.
Hledám teda něco co by bylo...
Poslední příspěvek
B450-A PRO MAX a XMP mám zaplé.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
takže AMD Ryzen 5 5600 by měl stačit ?
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 13 minutách 23 vteřinách:
Tak mám procesor R5 5600
mám problem nejde mi flashnout, dal jsem...
Ahoj všem prosím o radu ohledně lehkého updatu mého PC. Kupoval jsem před třemi roky, když byl problém sehnat nějakou grafickou kartu a dnes už mam trošku problém při novějších hrách. Můžu poprosit o radu jakou kartu koupit, samozřjmě aby to utáhl i...
Poslední příspěvek
Děkuji, takže nevyužil XMP 3600 paměti pro tu desku. Nevíme monitor.