Access - databáze jídelny

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
FireTight
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Access - databáze jídelny

Příspěvek od FireTight »

Ahoj, dělám ročníkovou práci z Accessu a mám malý problém. Jako téma jsem dostal databázi pro jídelnu.

Kaskádu pro jídla na každý den mám vytvořenou (na den jsou na výběr dvě jídla), ale nevím, jak vytvořit tabulku, kde se mi zobrazí žáci a jejich objednaná jídla. Žáci nesmí mít objednané obě jídla z jednoho dne. Lámu si s tím hlavu už tři hodiny a nemůžu na to přijít. Díky za každou radu...
xfire: firetight
FireTight
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Access - databáze jídelny

Příspěvek od FireTight »

možná jsem to blbě formuloval, prostě vytvořit tabulku, kde si může žák na vybraný den objednat jídlo a aby si nemohl vybrat obě jídla z jednoho dne
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomina »

Vytvoř integritní omezení..v Accessu by to mělo jít i slovně,a nebo pomocí kódů..je fakt,že s Accessem jsem dlouho nedělal a možná se mi to plete s SQL..
FireTight
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FireTight »

Tomina píše:Vytvoř integritní omezení..v Accessu by to mělo jít i slovně,a nebo pomocí kódů..je fakt,že s Accessem jsem dlouho nedělal a možná se mi to plete s SQL..

jn, škoda, že nás to neučili, nemohl by si to nějak přesněji popsat? zkusím se v tom pohrabat, ale nevím, nevím
Odpovědět

Zpět na „Programování a tvorba webu“