Bohužel ihned po sundání krytu bylo jasné, že výrobce šetřil, kde mohl. Použité spínací tranzistory v pouzdru TO220 rozhodně neodpovídají výkonu zdroje, navíc jsou namontované na doslova trpasličím chladiči. Kapacita kondenzátorů ve stejnosměrném meziobvodu je příliš nízká vzhledem k uváděnému výkonu zdroje. Pokračovat můžu malým hlavním transformátorem. Jediné, na čem si výrobce dal trochu záležet, jsou usměrňovací diody jednotlivých větví. Použil zde robustní typy, ty ale bohužel byly umístěny na příliš malém chladiči. O značkách kondenzátorů platí totéž, co o celém zbytku zdroje - vévodí mu značky jako CapXon a Teapo. O řízení zdroje se stará obvod SG6105.
Zdroj disponuje dvěmi 12V větvemi a kvalita pájení základní desky je průměrná. Celkově vzato je tento zdroj velice podprůměrný a výrobcem uváděných 550W nemůže zvládnout bez újmy.
Zátěžové testy
Bohužel tento LC6550GP odešel během prvních minut plné zátěže. Povedlo se zachytit pouze účinnost, která při plném odběru činila 70%, což je hluboko pod údaji výrobce. Příčinou poruchy jsou poddimenzované spínací tranzistory.
Podle toho co jsem četl, by sis musel ten zdroj vystavit a každej den utírat prchovkou, aby něco vydžel. Já u své, nebo spíše mámy sestavy(ani se na tu hrůzu neptejte) jsem vypáli zdroj hned 3tí nebo 4tej den. Jsem 14 hodin hrál Oblivion.
Prosím vás o radu ohledně neoriginální baterie do notebooku
Ale nevím zdali vzít 2 power výrobce.
Poslední příspěvek
Máš na notebooku instalovaný SW HP Support Assistent? Přečetl sis, co HP doporučuje po výměně baterky?
Úplně nabít, úplně vybít, úplně nabít, kalibrovat.
Dobrý den,
Moje sestava:
CPU: Ryzen 5700x3D
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK - AMD B550
RAM: HyperX FURY Black Series 2x8GB 2666MHz DDR4
Chci upgradovat na grafickou kartu AMD 9070 XT - bude mít spotřebu cca 330 W.
Vypočetl jsem spotřebu mojí sestavy s...
Poslední příspěvek
Dobrá volba!
Dlouhodobě používám zdroje RM---x (x = japonské kondenzátory) bez sebemenších náznaků problémů,
absolutně tiché (větráky se při nižší spotřebě netočí), modulární kabeláž, 10 let záruky...
Předchozí verzi RM750x mám momentálně v herním...
Zdravím,
složil jsem si nový PC se zdrojem Seasonic Focus GX-850 ATX 3 (2024). Problém je, že hned po zapnutí se ventilátor zdroje roztočí do tý míry, že je to zdaleka nejhlučnější komponenta. A to jen, když jsem v BIOSu.
Použitý komponenty mají...
Poslední příspěvek
Vypadá to, že to je opravdu vlastnost. Koupil jsem Corsair RM850X a je pěkně ticho. Díky za rady.
Dobrý večer. Koupil jsem si grafickou kartu AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G, která má napájení 2x8pin. Bohužel mám zdroj EVGA 650 B3 650W 80Plus Bronze a nemám k němu ostatní kabely. Mám momentálně MSI GTX 1070 8G a tam je pouze...
Poslední příspěvek
Na AliXepressu, napr.
Nicmene, nebud prekvapen, az ta 1080 Ti umre. U takhle starych a zravych karet je to jen otazka casu, ta karta je 8 let stara a obvykla zivotnost je do 5 let.