Zdravím. Vlástním novou základní desku MSI P45 NEO2 s integrovanou zvukovou kartou. Po stránce výstupu, funguje zřejmně velmi dobře. Avšak problém je se vstupem přes mikrofon. Nefunguje jakékoliv nastavení hlasu , všechny ovládací tlačítka a prvky , včetně hlasitosti, jsou neaktivní. Mikrofon pro internetovou komunikaci používám denně a jsem prý slyšet hrozně potichu, s velkým šumem (doma hrobový ticho + v zvukovým softu nastaveno potlačování šumu a zpětný vazby) a plechovým hlasem (jak robot :) ). Díky za každou radu, nerad bych to řešil 30-ti denní reklamací či kupovaní nějaké levné zvukové karty. Předem díky
Mrkni do Správce zařízení, zda tam nemáš nějaké varování (? nebo !). Pokud ano, je vadný ovladač pro zvukovou kartu, nebo není vhodný pro uvedenou kartu. Správný ovladač najdeš na CD k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Měl by jsi tam někde mít někde podobný software k integr.grafice takže si musíš přiřadit vstup k mikrofonu a samozřejmě ve Skype nebo Icq nastavit jako výchozí zařízení Realtek.podle typu desky máš zvukovku od Realtecu.Tak že to budeš mít podobné jako já.
cicero píše:Měl by jsi tam někde mít někde podobný software k integr.grafice takže si musíš přiřadit vstup k mikrofonu a samozřejmě ve Skype nebo Icq nastavit jako výchozí zařízení Realtek.podle typu desky máš zvukovku od Realtecu.Tak že to budeš mít podobné jako já.
realtek-nastavení.jpg
toto samožřejmně mám, ale v ovládacíh panelech co se týče hlasu nehnu stále s ničím
Podívej se Start - Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení - zkontroluj nastavení, případně uprav a otestuj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
zkoušel jsi i jiný mikrofon?když jsi přiřazoval výstup mikrofonu.....tak jsi ho tam připojil a potom tomu vystupu přiřadil funkci mikrofon?je divné že ti jinak vše funguje jak má a jen ten mikrofon ti nejde.Jo ještě zkus jack mikrofonu buď zarazit na doraz nebo zase povytáhnout jestli nemá jenom blbou polohu ve zdířce.
Mikrofon se připojuje do růžové zdířky vzadu na bedně a potvrdí v tom malém okně (viz příspěvek od cicera). Pokud máš připojen vstup mikrofonu v předu na bedně do základní desky, můžeš mikrofon připojit tam, ale opět potvrdit v tom menším panelu. Otestuj to pak v Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení - záložka Hlas a na ni dole Test zařízení. Testuje to mikrofon a jeho nahrávání a tak poznáš zda je to funkční.
Zdravím
na začátek jsem na linux totální lama. Ale potřeboval bych udělat kompletní image disku sdb pomocí příkazu DD a netuším co tam mám špatně můžete mi prosím někd pomoci. Ubuntu 20.04 Snímek obrazovky pořízený 2024-12-13 19-19-04.png
Děkuji...
Poslední příspěvek
Díky nějaké úplné základy znám třeba o tom root přístupu vím i že se chová systém jako složky. Vlastně jsem při jednom z prvních pokusů i přemazal systém kopií toh disku který jsem chtěl zálohovat. Nevadí jediný důvod proč jsem si nainstaloval linux...
Asi 3 dny mi jen tak přestane jet monitor, obrazovka zčerná ale počítač stále běží jen mikrofon ne.
V monitoru podle mě chyba není jelikož zčerná i druhý monitor.
Zkoušel jsem nainstalovat nové drivery, vyměnit HDMI kabely, vytáhnou grafiku...
Poslední příspěvek
Pokud se problém objevil po aktualizaci na nejnovější ovladače gr. karty (572.60), tak zkus nainstalovat starší verzi ovladačů. Poslední verze je (zase) zmršená.
nedávno jste mi tu radili s upgradem PC z intela 8400 na ryzen 5700x :-) Tak přemýšlím, že bych se zase posunul dál a vyměnil i grafickou kartu, myslím, že tu hodně lidí má zajímavé nápady, tak se chci zase poradit.
Moje sestava:
AMD Ryzen...
Poslední příspěvek
Na QHD určitě 16GB, 12 už leckdy nestačí (např. na ultra detaily + RT) a časem to bude horší.
Ahoj plánuju upgrade a chci se zeptat, jak s grafickou kartou. Mám Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid a plánuju nákup RTX 5080. Líbila by se mi verze MSI GeForce RTX™ 5080 16G GAMING TRIO OC. Ta udává délku 338 mm. Má skříň uvadí jako...
Poslední příspěvek
Jojo je.
Dodatečně přidáno po 7 minutách 33 vteřinách:
Pokud by to dávalo smysl, tak bych uvažoval i o nové skříni. Lepší než riskovat přehřívání.
Jakou grafárnu by jste dali k této sestavě?
Převážně na hraní her. preferuji 5080.Původně byla v sestavě tato
Cena sestavy cca do 75 000,- Kč.
Děkuji za rady.
Poslední příspěvek
Nová generace nVidie se bohužel ukázala být jen refreshem té předchozí s minimálním posunem. RTX 5080 mají a asi ještě chvíli budou mít špatnou dostupnost a přepálené ceny. Přístí týden mají být vydány 5070Ti, ale může to být to samé. :huh: