Při hraní her se mi vypne PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RadY.
nováček

Při hraní her se mi vypne PC

Příspěvek od RadY. »

Dobrý den,
když hraji hru tak se mi asi po 10 minutách vypne PC a nereaguje na tlačítko POWER na case. Proto vytáhnu kabel ze zdroje a po 15 sekundách ho vratím. Pak mi jde zapnout. Nějaká pomoc? Moje PC je trochu víc starší, procesor AMD Sempron 2300+ 1,6 GHz, grafická karta Nvidia GeForce FX5200. Zdroj má výkon 300W (není zrovna moc), ale mám tu někde ještě 400W. Napadlo mě, že se mi přehřívá grafická karta, protože má pasivní chlazení. Když se mi vypne PC tak si sáhnu na grafiku a je fakt "vařící". Procesor o něco méně. Při zkoušení měření teploty CPU a GPU v různých programech mi změří teplotu jen HDD, která se pohybuje kolem 45°C. Základní deska se jmenuje KM400-8237. Opravdu mě to znepokojuje, protože si nemůžu pořádně zahrát, ikdyž ono není skoro co na tomto stroji :D. Přesto by se hodila nějaká pomoc odborníka.
Děkuji, RadY.
Funstorm007
Level 5
Level 5

Re: Při hraní her se mi vypne PC

Příspěvek od Funstorm007 »

Tak, vzhledem k tomu, že je PC už dědeček tak 300w stačí, pravděpodobně to bude tou teplotou. Zkoušel js program HWMonitor?
Kotik
Level 5
Level 5

Příspěvek od Kotik »

Koukni na ty teploty, jak je psáno výše, stáhneš ho třeba na slunečnici.cz. Respektive vlož sem screen s teplotami (jako přílohu). Druhou možností je právě už možná odcházející zdroj. Značka zdroje je jaká?

// Ty teploty by bylo dobré změřit tak, že spustíš program, pak zapneš hru a po nějaké době, řekněme cca 5 minut hru vypneš a uděláš screen. :wink:
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000
RadY.
nováček

Příspěvek od RadY. »

I program HWMonitor mi ukáže jen teplotu HDD. Značka zdroje je Eurocase.
Funstorm007
Level 5
Level 5

Mno, tak sřejmě na GK nemáš teplotní čidlo... Jedině zkus na grafiku šáhnout, pokud na ní ukržíš ruku je to dobré, pokud ne, je jasné, že se přehřívá...
RadY.
nováček

Příspěvek od RadY. »

Sáhnul jsem si :D. Dá se to vydržet ;). Nevim jak bych to popsal no. Dá se to prostě vydržet :).
Funstorm007
Level 5
Level 5

Tak, jak říkáš, musíš ty sám vědět, jestli nemáš posunutej práh bolesti a neudržíš tam ruku i při 120°C... :D Jinak, zdroje Eurocase jsou spíš takové velké baterky než zdroje takže je možné, že to může být i jím...
RadY.
nováček

Příspěvek od RadY. »

:D Tak teď jsem se fakt zasmál. :D Nějaká rada při výměně zdroje? Jak poznám jestli tam patří?
EDIT: Při hře na tý grafice ruku fakt neudržím. :D Jen pár sekund pak bych se spálil. :)
Funstorm007
Level 5
Level 5

J, nejspíš to bude tou grafikou. Říkal jsi, že máš ještě jiný zdroj. Zkus ho vyměnit a pak uvidíš jestli to bude dělat i nadále...
Overlord
Level 2.5
Level 2.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Overlord »

Vyměň zdroj, jak zde napsal můj předřečník, tak by bylo lepší vyměnit zdroj než zrovna měnit kartu. Eurocase je opravdu špatná značka. Záleží samozřejmě na kusu, ale je to pravděpodobně zdroj, který byl dodán i s bednou a to bývá dost slabé.
RadY.
nováček

Příspěvek od RadY. »

Zdroj vyměněn. Pro změnu se mi PC restartuje a ukáže se mi tam ani ne na sekundu modrá obrazovka s texty. Zdá se, že to ale vydrží víc. Existuje možnost, že se ten 400W zdroj "sehrává" s ostatními komponenty?
guest

Příspěvek od guest »

Vzhledem k tomu, že jsoui na GK vysoké teploty, byla výměna zdroje zbytečná. HW-monitor by měl teploty grafárny ukázat.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc do 28 000 na hraní.
    od liborek » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17 Odpovědi
    13361 Zobrazení
    Poslední příspěvek od liborek
  • Nový pc na hraní her v 4K
    od Jolaus » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC