Mam dotaz na chovani meho monitoru.
Ma cenu ho dat do opravy, nebo mam koupit novy?
Popis chovani: Horni a dolni třetina je rozmazana, smerem do stredu se lepsi. V levem horním a pravem spodnim je uzky cerveno-oranžovy trouhelnik zuzujici se smerem do stredu. Sirka u kraje asi 5-8cm. Tentyž trojudelnik je v levem spodnim a v pravem hornim, ale svetle-tmave modrem provedeni. Proste to vypada jako posunuti barev ktere vytvori rozmazani, neco jako duchy na TV.
Pokud o tom neco vite, tak mi prosim dejte echo.
Diky
Jirka
..vím jen jediné - jakmile se objeví nějaký problém s monitorem a obraz přesto jde - nemusí to trvat dlouho..
Sám jsem zažil - monitor měl zúžený obraz, jinak vše OK a dokonce i čitelné. 2-3 dny a bylo po něm:/
oprava asi tak 2-3 tisíce z čehož jsem usoudil, že bude lepší koupit nový.
Co máš za monitor?? Jestli nemáš nějaký super drahý model pro profesion. práci - koupil bych nový.
mno, nejprve bych te rad poprosilo o upresneni udaju... jaky je to monitor a kolik do nej poustis (zz x yy rozliseni na ff obnovovaci frekvenci) ... jestli nezvlada jen mala rozliseni a "neprecpavas" ho
Pro upresneni dodavam, ze monitor je Philips 17" dva roky stary, grafika GF5200. Vali na 1056 na 869 nebo tak nejak, ale zkousel jsem ho pripojit i ke staremu komplu s 800x600 a je to stejne. Rozhodne to neni vec graficke karty. Jirka
No tak to bych dal za pravdu Robbovi... pokud nestal hodne penez tak bych koupil novy...
Ale jeste by slo zajit za nejakym opravarem a rict mu aby tak za cca 200-400 Kc diagnostikoval kolik bude stat oprava a podle toho se rozhodnout...
Zkušený technik v servisu by ti již měl sdělit zda-li se pustit do opravy či nikoliv - zkus zavolat do nějakého servisu a sděl jim typ+chování monitoru. To rozlišení je 1024x768 - to je standardní..
Jinak mě nic nenapadá
zatim
Čaute, kúpil som si nový monitor MSI 321CUP, k tomu kábel PREMIUM CORD mini display port - display port a občas sa mi stáva, že keď zapnem počítač, tak mi oznámi DP NO SIGNAL FOUND a nejde obraz. Vyrieši to až opätovné vypnutie a zapnutie počítača....
Poslední příspěvek
Tu sa pozri na dostupné verzie BIOSu mojej grafickej karty. Ja mám verziu F62, je to teda tá najnovšia? Lebo je tam ešte verzia f2, ale tam je napísané nižšie číslo verzie BIOSu tak teraz neviem.
mám problém se zapnutím PC. Při stisknutí zapínacího tlačítka se nic nestane. Postupoval jsem tedy otevřením bočnice a vykoušel jsem zkratovat CLRTC piny a to zafungovalo. PC se spustil a v pořádku fungoval až do té doby než jsem ho vypnul...
Poslední příspěvek
1. overit funkci tlacitka na skrini napr. multimetrem
2. zkusit zapnout PC zkratovanim tech dvou pinu, kam je zapojeny vypinac
3. vymenit zdroj
4. vymenit zakladni desku
Mám problém s internetem. Z ničeho nic mi nefungují některé programy, které vyžadují internetové připojení. Internet se chová jako kdyby normálně fungoval, ale nemůžu se přihlásit např. do programu Ubisoft Connect nebo Rockstar Games...
Poslední příspěvek
Připoj se na rozhraní routeru a zkontroluj datum a čas. Připadně časové pasmo/umístění.
Pak i v PC atd.