xbs píše:starou žravou topivou RX 570 už fakt nebrat... asi seš celkově přesvědčenej o svej dobrej volbě, ale i procesorově bude na daný použití lepší Intel, ať už i5, tak i i3... i5 líp pro náročnější hry až se rozhodne pro změnu...
Proč si nenecháš poradit a radši vymejšlíš všechno možný jenom abys nemusel vzít tu sestavu od xbs? Navrhli ti tady kvalitní sestavu s nejlepším momentálním poměrem cena/výkon. Tak proč kupovat nějakou použitou už sestavenou bednu bůhví odkud?
Nejlepší by bylo, kdyby autor určil maximálni cenu a účel PC.
Sestavu, kterou ti někdo navrhl nebo ja nevim kde si vzal to 4jadro je k ničemu. Nebo takhle.. není, ale dnešní hry vyžadují 6 až 8 jader. Ani ty ram paměti nejsou buh ví co. Dnes se pod 3000 ani snad nedoporučuje.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72
Však je to o něco horší než jsem ti sestavoval já a to skoro za stejnou cenu s novejma komponentama a to je sestava kterou budeš chtít za chvíli vyměnit protože to bude brzdit procesor tak proč trochu nepřiplatit na XBS sestavu a můžeš mít klid.
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
tady je strašně důležité, jaké máš od sestavy požadavky. člověk pak může vylepšovat komponenty celkem dlouho a pořád navyšovat cenu. takže je prostě potřeba si říct, co od toho chceš a kolik jsi za to ochotný dát.
zmíněný počítač za 14k není cenově extra výhodný. +- mínus to odpovídá novým komponentáma tam je lepší mít ty komponenty nové. to by dotyčný musel zlevnit tak na 12k, aby to bylo zajímavé.
sám jsem si pořídil před měsícem i3-10100 a GTX 1650 Super. ty nejnáročnější věci jsem na tom nezkoušel, ale většina věcí jde vpohodě na vysoké detaily (Forza Horizon 4, Gears 5, Final Fantasy XV), nemluvě o méně náročných hrách. takže na sváteční hraní úplně v pohodě. jestli ale cílíš i na hry, které vyjdou třeba za tři roky, už je to složitější a je potřeba myslet víc dopředu.
Ahoj, mohl bych poprosit a zkontrolování této sestavy? jestli jsou všechny komponenty kompatibilní atd. případně co bych měl vyměnit. Jako gpu koupím RTX 5090, až bude někde skladem. ( vím, že do bedny dám jen jeden ventilátor (ostatní pozice jsou...
Ahoj, chtěla bych požádat o pomoc se sestavením PC primárně určeného na hraní her.
Co bych nejraději měla v PC je 2TB SSD a 16-32GB RAM (pokud je momentálně 32GB overkill tak stačí 16, většina her 16 momentálně doporučuje, takže nevím). Grafiku...
Ahojte,
ráda bych vyměnila svou sestavu z r. 2019 - i když pořád dobře slouží.. :)
Práce SketchUp - docela velké komplexní modely interiéru a exteriéru, render aktuálně V-Ray (akt. procesor AMD Ryzen 7 3700X), v budoucnu třeba 3DsMax/Lumion. Občas...