Špatná funkce ikon na ploše
Moderátoři: Pic, Mods_senior
Špatná funkce ikon na ploše
Zdravím,
včera mi najednou začaly zlobit ikony na ploše. Najednou mám velkou mezeru mezi spodními ikonami a hlavním panelem.
Změna rozlišení nepomáhá, změna velikosti ikon pomocí CTRL + kolečko mezeru nevyplní.
Dále jsem zkoušel měnit velikost vertikálních mezer mezi ikonami pomocí registru (HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics), jednou mi to mezeru vyplnilo, ale rozložení ikon bylo nepoužitelné.
Ani kumulativní aktualizace systému dnes nepomohla.
Dále když odstraním soubor, tak se ikona souboru stále zobrazuje (velikost 0 bytů). Dokud nedám F5, tak ikona nezmizí.
Hodně mi záleží na grafice a designu, proto chci vyřešit hlavně problém s mezerou.
Velikost ikon, mezery mezi nimi a rozlišení jsem měl předtím to samé, jako mám teď. V čem může být zakopaný pes, dá se tento problém vyřešit beze změny uvedených parametrů?
Děkuji za rady.
včera mi najednou začaly zlobit ikony na ploše. Najednou mám velkou mezeru mezi spodními ikonami a hlavním panelem.
Změna rozlišení nepomáhá, změna velikosti ikon pomocí CTRL + kolečko mezeru nevyplní.
Dále jsem zkoušel měnit velikost vertikálních mezer mezi ikonami pomocí registru (HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics), jednou mi to mezeru vyplnilo, ale rozložení ikon bylo nepoužitelné.
Ani kumulativní aktualizace systému dnes nepomohla.
Dále když odstraním soubor, tak se ikona souboru stále zobrazuje (velikost 0 bytů). Dokud nedám F5, tak ikona nezmizí.
Hodně mi záleží na grafice a designu, proto chci vyřešit hlavně problém s mezerou.
Velikost ikon, mezery mezi nimi a rozlišení jsem měl předtím to samé, jako mám teď. V čem může být zakopaný pes, dá se tento problém vyřešit beze změny uvedených parametrů?
Děkuji za rady.
Re: Špatná funkce ikon na ploše
Ikony na plochu nepatří. Použij nějaký manažer ikon a přestaneš mít problémy, navíc získáš další funkce o kterých se ti ani nesnilo (místo pro stovky ikon, pohodlné třídění, podbarvení, záložky, rozklikávání složek přímo z manažeru a jejich procházení, skok do složky s ikon, ...).
Omlouvám se, neberte to ve zlém, ale otázku jsem zadal jasně.
O faktech a mýtech o ikonách na ploše vím, proto si je nechám. Je to adresář, jako každý jiný a svojí plochu mám organizovanou.
Doufal jsem, že mi nějaký odborník na registry a podrobnější funkce a nastavení dá nějakou radu, co mohlo tento problém s ikonami způsobit a navrhnout nějaké řešení. Proto jsem se obrátil na toto forum.
O faktech a mýtech o ikonách na ploše vím, proto si je nechám. Je to adresář, jako každý jiný a svojí plochu mám organizovanou.
Doufal jsem, že mi nějaký odborník na registry a podrobnější funkce a nastavení dá nějakou radu, co mohlo tento problém s ikonami způsobit a navrhnout nějaké řešení. Proto jsem se obrátil na toto forum.
-
Uziv00
Vzhledem k tomu, že se automaticky neobnoví, zkusil bych vymazat iconcache: https://www.windowscentral.com/how-rese ... windows-10
Na ploše pravé tlačítko myši > Zobrazit > Automaticky uspořádat ikony
John ... zkus pravým na plochu a vypnout zarovnání k mřížce ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Děkuji za rady.
Zkusil jsem vymazat iconcache, systém mi ale nepovolil vymazat 3 soubory. Ne ikony to vliv nemělo, ale zázračně se mi do centra akcí vrátil zpět režim tabletu, který Microsoft z centra akcí odebral.
Automatické uspořádání ikon na to také vliv nemá a vypnutí zarovnání v mřížce jsem se právě chtěl vyhnout. Ovšem při vypnutí mřížky mohu posunou ikony více dolů k hlavnímu panelu. Jenom nemám trpělivost na to, si všechny ikony pečlivě urovnávat, proto preferuji mřížku. Nechci ztrácet čas s takovou věcí.
Ještě dodám, že pro správu ikon (pokud se omylem rozhází) používám program DesktopOk, který mi vrátí ikony na své místo. Tím ale problém nevnikl, aspoň v to doufám, vždy tento program fungoval správně.
https://imgur.com/a/0720oZu
Zkusil jsem vymazat iconcache, systém mi ale nepovolil vymazat 3 soubory. Ne ikony to vliv nemělo, ale zázračně se mi do centra akcí vrátil zpět režim tabletu, který Microsoft z centra akcí odebral.
Automatické uspořádání ikon na to také vliv nemá a vypnutí zarovnání v mřížce jsem se právě chtěl vyhnout. Ovšem při vypnutí mřížky mohu posunou ikony více dolů k hlavnímu panelu. Jenom nemám trpělivost na to, si všechny ikony pečlivě urovnávat, proto preferuji mřížku. Nechci ztrácet čas s takovou věcí.
Ještě dodám, že pro správu ikon (pokud se omylem rozhází) používám program DesktopOk, který mi vrátí ikony na své místo. Tím ale problém nevnikl, aspoň v to doufám, vždy tento program fungoval správně.
https://imgur.com/a/0720oZu
že nějaký program vždy fungoval, nemusí platit po každé nové aktualizaci win ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Obrázky se vkládají přímo zde na fórum, tak to prosím repsektuj.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
Je to zhruba týden, co jsem zapl PC a ikony poskočily nahoru, takže tipuji, že update Win.
To mazání netuším.
To mazání netuším.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Že by tedy zase nějaká úprava vzhledu a funkcí u Windows, které jsou uživateli vnuceny a nemá na výběr? Možné to je.
Jen je zvláštní, že bez zapnuté mřížky ty ikony dolů posunout jdou...
A za ten obrázek se omlouvám, ve změti ikon u odpovědi jsem si nevšiml možnosti vložit obrázek, až teď po větším zkoumání jí konečně vidím.
Jen je zvláštní, že bez zapnuté mřížky ty ikony dolů posunout jdou...
A za ten obrázek se omlouvám, ve změti ikon u odpovědi jsem si nevšiml možnosti vložit obrázek, až teď po větším zkoumání jí konečně vidím.
poslední dva roky u windows naprostá klasika, nekompatibilita s hardwérem, s certifikáty ... někdo to tam pěkně przní ... já po vydání 20H2 byl půl roku bez zvukovky, než asus dodělal nové ovladače na strix
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek