Zdravím, mám multifunkci OKI Mc563dn, od určité doby mi automaticky tiskne při zapnutí list papíru s textem GET/ eSCL/ScannerCapabilities HTTP/1.1
Host: localhost
Nevím jak se toho zbavit, zřejmě půjde něco ohledně scanneru. OS mám Windows 11, ovladače jsem kompletně odinstaloval (odstranil jsem zařízení, ovladače odstranil i z nabídky - Správa tisku - Všechny ovladače - Odebrat balíček ovladače tak jak popisuje manual OKI. Poté restart PC a nainstaloval jsem nejnovější pro Windows 11 PCL6.
Pro Scanner používám aplikaci Skener od Windows ale nemyslím, že by to mělo s tím něco společného je to appka stažená z Windows Storu.
Tiskárna je připojena USB kabelem nikoliv na síť.
Nevím jestli by nepomohl nějaký přímý reset tiskárny a obnovení do výchozího stavu nebo aktualizace firmware.. netuším.
Případně, že by byl problém v tom, že jsem měl připojenou tiskárnu i k Macbooku ?
eSCL je protokol tlačiarne, pomocou ktorého pracuje bez ovládača cez HTTP a ako zdroj hľadá localhost. Musíš sa pozrieť do nastavení tlačiarne a vyhľadať protokol eSCL a vypnúť ho - potom bude pracovať s nainštalovaným ovládačom (môj pohľad na vec) - Niečo o tom: https://wiki.debian.org/eSCL
Možno by sa dalo uvažovať i o pridaní TWAIN rozhrania https://cs.wikipedia.org/wiki/TWAIN
Potom by už nehľadalo eSCL kade tade.
Aha, děkuji. V nastavení tiskárny konkrétně kde v panelu přímo na tiskárně ? Já totiž nic podobného nikde nezapínal tak mě udivuje, že to tiskne samo s tímto textem. A na Google jsem tento kód nedohledal co se týká tiskárny OKI takže jsem se nedostal ani k žádnému konkrétnímu řešení jak to vypnout.
Ten problém začal tuším jak jsem tiskárnu zapnul na MacBook a následně zase zpět k Windows 11 od té doby to začalo.
Našel jsem v manuálu pro Kyoceru - eSCL Enable/Disable eSCL is a protocol that is used for remote scan from Mac OSX.
Stáhnul jsem si nejnovější ovladače grafiky a hry jedou v pořádku. Ale na pozadí po nějaké době Windows Update stáhne sám starší verzi a instaluje ji. Takže jsem dal pozastavit aktualizace na 5 týdnů a nainstaloval nejnovější ovladače grafiky (už...
Poslední příspěvek
Aby som upresnil: v prípade WU /ÁNO (Doporučené) - M$ prehľadáva svoj server a podľa VID identifikuje HW v PC. A narazí na grafiku. Tá má (napr.) identifikáciu PCI\VEN_10DE&DEV_1X91&SUBSYS_3X4117XX&REV_A1 (nedávam konkrétny VID - len príklad, X je...
instaloval jsem do auta tento Bluetooth modul a používám Galaxy S10e s Android 12.
Bluetooth spojení se však chová zvláštně.
Telefon mám spárovaný a pokud přijdu do auta se zapnutým Bluetooth na telefonu a až pak otočím klíčkem a tím zapnu...
Dobrý den, potřeboval bych prosím radu.Mám tiskárnu HP Laserjet MFP M140W a normálně tiskla, vždy jsem používal připojení přes usb kabel.Ale už je to nějakou dobu, co jsem netisknul a potřeboval jsem něco vytisknout a tiskárna nechce tisknout.Bliká...
Poslední příspěvek
Ahoj,
zkus ji natvrdo vytahnout ze zasuvky, pul minuty pockat a vratit zpatky.
Mel jsem HP 2x pokazdy mi to delalo stejne, po nejaky delsi dobe kdy sem nic netiskl, se hlasila jako offline nebo odmitala tisknout, pomohlo mi vzdycky to ze jsem to...
Zdravím.
Kdysi jsem pomáhal stěhovat jednu známou doktorku a měl jsem tuto tiskárnu vyhodit, jelikož špatně tiskla. Po bocích špinila papír.
Bylo mi ji lito, a tak jsem koupil nový toner a tiskárna byla ok.
Už si nepamatují, jak dlouho jí mám, ale...
Poslední příspěvek
Popíšu velmi stručně a zjednodušeně jak to funguje jen aby si měl představu co to způsobuje. Vím že by bylo jednoduší rovnou říct vyměň toner :-) , ale třeba se to bude hodit i někomu dalšímu pro identifikaci problému s tiskem... :-)
Podotýkám, že...
Mám tiskárnu HP M433nda. Provozoval jsem ji na usb, ale jelikož mám více počítačů, tak jsem ji neustále přepojoval. Tak jsem chtěl využít toho, že tiskárna umí tisknout i přes lan.
1. Odpojil jsem USB kabel
2. Zapojil jsem tiskárnu do obyčejného...
Poslední příspěvek
Kde delas chybu - v tom, ze kupujes HP zarizeni. Tam nefunguje skoro nic normalne, bud rad, ze ta tiskarna nemusi byt
pripojena na internet aby vubec tiskla (to take existuje).