Ahoj lidi, už vás opet otravujem - zjavne som hrozný amatér ale
po vložení Faxmodemu Mr. Modem Conexant II - PCI interní do PCI slotu - skúšal som už všetkých 6 slotov a spustení počítače, XPéčko home edition detektne nový hardware avšak hned počítače restartuje, co se opakuje dokola bez možnosti akékoli úpravy, instalace nebo čohokolvek iného, skrátka asi se ani nespustí automatický Plug and play, neviem si rady
Otázka - v prípade, žeby spomínaný faxmodem bol odpálený (nakolko bola zistená aj závada na prodloužovacím kábli, avšak spojení se skrinkou ATX bylo jenom cez monitor - kontrolná dióda matičné
desky pochopitelne nesvítila, čiže skrina bez proudu), teda jestli by byl už faxmodem odpálený, je standardní postup XPéček po autodetekci vadného hardware automatický restart bez jakékoliv možnosti zásahu do správce zařízení, nebo v čem muže být chyba?
možno vám ešte pomože, že akonáhle zapnem počítač, snažím sa rýchlo dostať do systému a správce zarízení a na chvíličku, tesne pred tím jak se počítač sám od sebe restartuje, dokážu zhlédnout, že vedle daného modemu je žlutý výkričník, čili nevím, jestli ho vúbec detekol, nebo se závadou, či jak
Žlutý vykřičník znamená konflikt. To znamená, že faxmodem chce používat stejné IRQ jako jiné zařízení. To samozřejmě nejde. Musíš najít, které zařízení má stejné IRQ (zvuková, grafická karta atd.) a u jednoho to musíš změnit na nějaké číslo, které není používané.
Ahoj, všechno by nasvědčovalo tomu, že je problém v samotném modemu. Sázel bych to tak na 90% problém s modemem a 10% na problém s ostatními zařízeními (konflikt IRQ). Protože pokud WindowsXP "spadnou" bez jakéhokoliv varování - není to normální.
Myslím si, že kdyby byl problém v IRQ - systém by ti to zahlásil...ale rozhodně by se nerestartoval.
Co teĎ??
Ještě by jsi mohl zkusit vytáhnout všechny ostatní zařízení z PC, aby tam byl jen ten modem + cpu + paměti + graf. karta.
Doporučoval bych ti ovšem již raději nezkoušet (zřejmě) vadný modem - mohl by jsi si ještě poškodit základní desku či jiné periferie. (na vlastní riziko můžeš zkusit modem v jiném PC, ale pochybuji že bude fungovat)
Také zkus zjistit, jestli se náhodou nápadně nepřehřívá..
V baráku máme bezpečnostní kamery se záznamem na NAS. Kamery jako takové jsou hloupě a se nahrává, když se tam něco děje. Bohužel v noci je to velmi často to, že se sepne automatické světlo s radarem vlivem průvanu či jiné nepodstatné události. Z...
Poslední příspěvek
Kameru bohužel neaktivuje pohyb, ale změna, co nastala v obraze. Takže i změna tmy na světlo, co spustila naprosto nepodstatná událost - třeba pohyb pavučiny v průvanu.
Nazdar, dnes jsem dělal čistý reinstal W10. Nechal aktualizovat a při:
2024-11 Kumulativní aktualizace (Preview) pro Windows 10 Version 22H2 pro systémy založené na platformě x64 (KB5046714)
pořád to chce restart a nic. Podobný problém s jinou...
Poslední příspěvek
Už to mám vyřešené. Restart Windows Update služby, pozastavení aktualizací na týden, vzápětí povolení aktualizací, proběhne zrušení výše zmíněného KB.
A tak to u mě zafungovalo.
Pro Kecálka: dík za nic neříkající radu kapitáne Bystrozraku :D
Před asi měsícem jsem si koupil nový PC V pondělí a dneska se při zapnutí objevila chybová hláška your device ran into a problem and needs to restart doprovázená takovým podivným zachrčením v reprácích. PC se restartoval a v pořádku naběhl a bez...
Poslední příspěvek
Ještě než se budu patlat s tím memtestem, mezi tím říjnový a listopadovým komentářem jsem vyměnil usb wifi adaptér, který má podle cccleaneru neaktuální ovladač. Správce zařízení ale tvrdí, že ovladač je nejlepší možný. Chtěl jsem zkusit stáhnout...
Dobrý den,
aktuálně jsem prodal playstaion 5 a chci přesedlat na herní počítač.
Mám limit - 20.000kč - čistě jen pc, monitor atd... mám.
Poradíte prosím, co za tuhle cenovku bude nejvýhodnější? Nechci koupit blbost.
Poslední příspěvek
Založ si vlastní téma. Na zmiňovaný monitor by to chtělo na PC připlatit a vzít grafiku 9070/XT nebo 5070 Ti. V tom rozlišení si na levnějších grafikách na vysoký detaily moc nezahraješ.
nastal čas si zase po delší době sestavit nějaký počítač, který utáhne nejnovější tituly a budu mít zase na pár let klid!
Naházel sem do Alza konfigurátoru tady tyhle komponent a chtěl bych slyšet názor od ostatních...
Poslední příspěvek
To ničení procesorů byla podle toho, co jsem načetl, poměrně omezená kauza, která byla už někdy na jaře vyřešena opravou BIOSu. Ale jestli to musí být jiná firma, tak třeba toto (při zachování lepší zvukovky): X870 Eagle není moc vhodný - vyšší...