Špatně. Tím končím zbytečné dohady.cpp píše:"Co přinese programátor z obchodu?"
Starý vtip. Přinese 10 nebo 11 chlebů (záleží na to, jaký přiřazuješ význam jednotlivým slovům).
Programátorský víceboj 0. díl - Šifrujeme
Moderátor: Mods_senior
-
Uziv00
Re: Programátorský víceboj 0. díl - Šifrujeme
Jsem tu tři dny i s cestou a zrovna Faraona sleduji, protože mne programování zajímá. Ale udivuje mne, proč zde někteří nejsou ochotni přistoupit na to, že ccp na ten nápad přišel zcela nezávisle, anebo že mu Faraonovo téma bylo jen inspirací?
Také zde vidím, jak mnoho příspěvků je označeno jako spam, ale starý mazák prostě spamovat může
3. Když se nechceš zapojit do soutěže, proč tu komentuješ? - Protože můžu""
Osobně jsem za taková témata rád, bez ohledu, kdo je zde i jinde zveřejní.
Také zde vidím, jak mnoho příspěvků je označeno jako spam, ale starý mazák prostě spamovat může
3. Když se nechceš zapojit do soutěže, proč tu komentuješ? - Protože můžu""
Osobně jsem za taková témata rád, bez ohledu, kdo je zde i jinde zveřejní.
-
Uziv00
To, že tě něco udivuje, mě nepřekvapuje.
Zadání opsáno a upraveno odsud: viewtopic.php?f=61&t=168696
Je to stejné, jako kdybys psal nějakou práci a opsal ze zdroje celý text, jen sem tam něco přidal a upravil. Neuznají ti ji, protože jsi ji okopíroval. Kdyby autor měl školu, tak by to věděl.
Jak by se tobě zamlouvalo, kdyby někdo "vykousal" tvou práci a prohlašoval to za svůj vynález?
Zadání opsáno a upraveno odsud: viewtopic.php?f=61&t=168696
Je to stejné, jako kdybys psal nějakou práci a opsal ze zdroje celý text, jen sem tam něco přidal a upravil. Neuznají ti ji, protože jsi ji okopíroval. Kdyby autor měl školu, tak by to věděl.
Jak by se tobě zamlouvalo, kdyby někdo "vykousal" tvou práci a prohlašoval to za svůj vynález?
To že je zadaní podobné, neznamená že je opsané.
Můžeš to nějak rozvést?ITCrowd píše:Špatně. Tím končím zbytečné dohady.
Uniklo ti, že jsem nic neopsal. Společné je pouze téma "programátroská soutěž" a "šifrování". Text, co jsem psal je vlastní.ITCrowd píše:Je to stejné, jako kdybys psal nějakou práci a opsal ze zdroje celý text, jen sem tam něco přidal a upravil. Neuznají ti ji, protože jsi ji okopíroval. Kdyby autor měl školu, tak by to věděl.
Mimochodem VŠ mám vystudovanou, takže vím, jaká jsou pravidla pro bakalářské a diplomové práce. Některá témata BP a DP se v lehce pozměněné formě opakují.
Ty máš vystudovanou VŠ?
Faraon vynalezl Caesarovu nebo Vernamovu šifru? Faraon vynalezl programátorské soutěže na fórech?ITCrowd píše:Jak by se tobě zamlouvalo, kdyby někdo "vykousal" tvou práci a prohlašoval to za svůj vynález?
Jestli se nechceš zúčastnit soutěže, tak nekomentuj.
-
Uziv00
Na přímý dotaz přímá odpověď. Zadání : - žena říká programátorovi - "Kup chleba a jestli budou mít vejce, tak jich vezmi 10"
Co přinese programátor z obchodu?
Řešení: Programátor přijde do obchodu a zeptá se, mají-li vejce. V případě, že ano, koupí 10 chlebů - podmínka splněna. V případě, že ne, koupí 1 chleba (podmínka není splněna).
"Faraon vynalezl Caesarovu nebo Vernamovu šifru? Faraon vynalezl programátorské soutěže na fórech?" Ne, a nikdo to netvrdí. Jenže tvé zadání úkolu, stejně jako jeho nápad programátorských soutěží jsi okopíroval a upravil. To nemůžeš popřít.
Navíc faraon nepreferuje "C", natož to, jaký by měl být vstup a výstup, notabene s parametry - takovéto upřesnění skutečně zavání domácím úkolem.
Nicméně, jsem sám zvědav, jaký bude ten matematický úkol. Takže svým způsobem se na pokračování těším.
Pokud tě to uklidní - kdybys zadal úkol, který zde ještě nebyl, nevázal to přísně na "C", pak bych účast zvážil, a to zcela bez poznámek.
Co přinese programátor z obchodu?
Řešení: Programátor přijde do obchodu a zeptá se, mají-li vejce. V případě, že ano, koupí 10 chlebů - podmínka splněna. V případě, že ne, koupí 1 chleba (podmínka není splněna).
"Faraon vynalezl Caesarovu nebo Vernamovu šifru? Faraon vynalezl programátorské soutěže na fórech?" Ne, a nikdo to netvrdí. Jenže tvé zadání úkolu, stejně jako jeho nápad programátorských soutěží jsi okopíroval a upravil. To nemůžeš popřít.
Navíc faraon nepreferuje "C", natož to, jaký by měl být vstup a výstup, notabene s parametry - takovéto upřesnění skutečně zavání domácím úkolem.
Nicméně, jsem sám zvědav, jaký bude ten matematický úkol. Takže svým způsobem se na pokračování těším.
Pokud tě to uklidní - kdybys zadal úkol, který zde ještě nebyl, nevázal to přísně na "C", pak bych účast zvážil, a to zcela bez poznámek.
Zadání je, jdi do obchodu a kup jeden chleba. To je ničím nepodmíněná akce. Potom následuje podmínka, když budou mít vejce kup jich (chlebů) deset.
Programátor tedy přijde do obchodu, žádnou podmínku nevyhodnocuje a koupí jeden chleba. Potom se jde podívat, jestli mají vejce. Když ano, tak provede akci "kup 10 chlebů". V součtu jich tedy má 11.
Pseudokód:
Pokud se podíváš na zadání jinak, může to skutečně být tak, že jich může přinést 10.
Pseudokód:
Ale ani tak nemůžeš říct, že programátor přinese 10 nebo 11 chlebů. Když v obchodě nemají vejce, tak programátor koupí jenom jeden chleba. A když to vezmu do detailu, tak co když nebudou mít ani jeden chleba a nebo ho budou mít nedostatečný počet.
Tady je alespoň vidět, jak je lidský jazyk na rozdíl od programovacího nejednoznačný.
Ale jelikož jde o vtip, tak nemá cenu hloubat nad detaily a soustředit se na smysl sdělení. Hlavně ale nemá smysl posuzovat kdo je jaký programátor podle toho, jak vyhodnotí vtip.
K tomu ostatnímu:
Svoje řešení zveřejním, neměj strach.
Ke konci týdne zveřejním zadání dalšího kola. Můžeš použít libovolný jazyk.
Programátor tedy přijde do obchodu, žádnou podmínku nevyhodnocuje a koupí jeden chleba. Potom se jde podívat, jestli mají vejce. Když ano, tak provede akci "kup 10 chlebů". V součtu jich tedy má 11.
Pseudokód:
Kód: Vybrat vše
kup_chleba(1)
if (maji_vejce)
{
kup_chleba(10)
}Pseudokód:
Kód: Vybrat vše
if (maji_vejce)
{
kup_chleba(10)
}
else
{
kup_chleba(1)
}Tady je alespoň vidět, jak je lidský jazyk na rozdíl od programovacího nejednoznačný.
Ale jelikož jde o vtip, tak nemá cenu hloubat nad detaily a soustředit se na smysl sdělení. Hlavně ale nemá smysl posuzovat kdo je jaký programátor podle toho, jak vyhodnotí vtip.
K tomu ostatnímu:
Stejně jako faraon se inspiroval jinde. A rozlišuj mezi inspiroval se a okopíroval.Ne, a nikdo to netvrdí. Jenže tvé zadání úkolu, stejně jako jeho nápad programátorských soutěží jsi okopíroval a upravil. To nemůžeš popřít.
Přesná specifikace programu není jenom věcí školy, ale i praxe. Zadání je podrobné kvůli tomu, aby si někteří programování příliš nezjednodušili.Navíc faraon nepreferuje "C", natož to, jaký by měl být vstup a výstup, notabene s parametry - takovéto upřesnění skutečně zavání domácím úkolem.
Svoje řešení zveřejním, neměj strach.
V zadání je psáno: "Víceboj je zaměřen především na jazyk C, ale k řešení můžete použít libovolný jazyk."Pokud tě to uklidní - kdybys zadal úkol, který zde ještě nebyl, nevázal to přísně na "C", pak bych účast zvážil, a to zcela bez poznámek.
Ke konci týdne zveřejním zadání dalšího kola. Můžeš použít libovolný jazyk.
Přinese 1 nebo 10, protože chleba je proměnná a druhou akcí se přepíše.
Víš jak jezdí programátor výtahem do 12. patra?
Zmáčkne 1, potom 2, a pak hledá Enter!
Nejen lidský jazyk je nejednoznačný, znáš původní K&R C? Tam nebyl problém zdaleka jen s X=-X... A co třeba tohle:
10 : 5 ( 1 + 1 ) = ?
Kolik je to podle tebe?
Takže ať se tu nehádáte pořád dokola o 3.14čovinách, jestli tu do konce týdne bude aspoň jedno řešení, tak ty zveřejníš to svoje a k tomu zadání dalšího úkolu. Souhlasíš?
Víš jak jezdí programátor výtahem do 12. patra?
Zmáčkne 1, potom 2, a pak hledá Enter!
Nejen lidský jazyk je nejednoznačný, znáš původní K&R C? Tam nebyl problém zdaleka jen s X=-X... A co třeba tohle:
10 : 5 ( 1 + 1 ) = ?
Kolik je to podle tebe?
Takže ať se tu nehádáte pořád dokola o 3.14čovinách, jestli tu do konce týdne bude aspoň jedno řešení, tak ty zveřejníš to svoje a k tomu zadání dalšího úkolu. Souhlasíš?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Výsledek = 1
To není tak jednoznačné. Co se stane, když chleba vůbec nebudou mít? Co když nebudou mít 10 chlebů, ale jen 5? Koupím jich alespoň 5 a nebo celý nákup zruším?
Ale jak už jsem řekl, je to vtip, takže lepší je nebýt hnidopich a uvědomit si, jak to asi bylo myšleno a zasmát se.
Faktem ale je, že takový výraz je z matematického hlediska zapsaný dost nešťastně.
Nevyvozoval bych z toho, že programovací jazyky jsou nejednoznačné (z definice nesmí být), ale spíš, že v původním standardu byla určitá věc ne příliš podrobně definována a lidé, co psali překladače si to vykládali po svém.
Chleba nemusí být proměnná. Můžu mít funkci kup_chleba(n), která jako parametr bere počet chlebů.protože chleba je proměnná a druhou akcí se přepíše.
Ale jak už jsem řekl, je to vtip, takže lepší je nebýt hnidopich a uvědomit si, jak to asi bylo myšleno a zasmát se.
Nejsem takový pamětník, abych znal původní C, ale vím, že některé kalkulačky s tím mají problémy.10 : 5 * ( 1 + 1 ) = ?
Nevyvozoval bych z toho, že programovací jazyky jsou nejednoznačné (z definice nesmí být), ale spíš, že v původním standardu byla určitá věc ne příliš podrobně definována a lidé, co psali překladače si to vykládali po svém.
Souhlasím. Kdo bude netrpělivý, může si říct a já mu to pošlu dřív. Mám to vyřešené, takže není problém.Takže ať se tu nehádáte pořád dokola o 3.14čovinách, jestli tu do konce týdne bude aspoň jedno řešení, tak ty zveřejníš to svoje a k tomu zadání dalšího úkolu. Souhlasíš?
Segfault. Programátorem to škrábne o zem a odvezou ho havrani.cpp píše:Co se stane, když chleba vůbec nebudou mít?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Jsem ti fandil, ale byl to omyl